Tre teams prækvalificeret til hospitalsbyggeri i Randers

Sådan kommer den nye bygning Vita til at se ud (Illustration: Arkitema)
dato

Region Midtjylland har nu prækvalificeret tre teams, der alle har budt ind på opgaven med at opføre det 19.000 kvadratmeter store byggeri ”Vita” på Regionshospitalet Randers.

Hospitalsbyggeriet i Randers blev sendt i udbud i begyndelsen af marts, og ved deadline den 17. april blev nedenstående tre teams prækvalificeret til opgaven:

  • LINK Arkitektur A/S med 5E Byg A/S (underrådgiver: INGENØRENE og Langebæk)
  • AART Architects DK West A/S med MT Højgaard Danmark A/S (underrådgiver: NIRAS A/S)
  • Rambøll Danmark A/S med NCC Danmark A/S (underrådgiver: C.F. Møller Danmark A/S)

Ansøgningerne er herefter blevet gennemgået for at sikre, at ansøgerne levede op til udbudsbekendtgørelsens krav. Resultatet af denne gennemgang var, at alle tre teams havde afleveret konditionsmæssige ansøgninger.

- Vi er glade for, at der nu er sat navn på tre stærke teams, som alle er gode kandidater til opgaven. Det bringer os et skridt nærmere byggeriet af et moderne og fremtidssikret regionhospital i Randers til gavn for både patienter og medarbejdere, siger Henrik Gottlieb Hansen (S), formand for udvalget for bæredygtighed, teknologi og anlæg.

Mulighed for to sengeetager
De tre teams skal nu hen over sommeren indgå i dialogfasen med henblik på at afgive deres tilbud på at udføre projektet, der har en samlet økonomisk ramme på 864 millioner kroner.

Udover dette indeholder forslaget også ideer til at udvide projektet med to sengeetager, som ikke er omfattet af den investeringsplan, Regionsrådet havde mulighed for at godkende i efteråret 2023.

- Vi er meget glade for det, der er bevilliget, men vi har også et stort håb om, at der bliver fundet midler til, at de to sengeetager bliver en del af projektet, idet der fortsat er mange firesengsstuer i drift på hospitalet. Det er vigtigt for os med gode, langsigtede forhold for patienterne, siger hospitalsdirektør på Regionshospitalet Randers, Henrik Larsen. 

Vinderen af udbuddet forventes at blive udpeget i december 2024.

FAKTA OM BYGGERIET 

Den nye bygning kommer til at hedde Vita, som betyder ’liv’ på latin.

  • Samlet set bygges 19.050 kvadratmeter, som indeholder:
  • 20 operationsstuer
  • 48 opvågningspladser
  • 11 intensivsenge
  • 7 fødestuer
  • 12 neonatalsenge

Byggeriet forudsætter nedrivning af to eksisterende bygninger. De første mursten forventes at blive revet ned i 2026.  

Kilde: Regionshospitalet Randers
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.