Lørdag i Randers byder på noget for enhver smag og pengepung

Familien Andreasen, bestående af far og sønner, har gennem årene opbygget en betydelig samling af såkaldte youngtimers, som de har importeret, restaureret og vedligeholdt med stor passion. (Foto: Campen Auktioner)
dato

På lørdagens auktion i Randers kan du opleve et væld af spændende genstande, lige fra sjældne veterantraktorer og engelske sportsvogne til en luksuriøs Rolls-Royce med kongelig historie, en fantastisk youngtimerbilsamling fra Fyn. Auktionen byder også på en velgørenhedsauktion med 42 donerede kunstværker, hvor hele beløbet går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Ole Hedeager donerer værk til -Stafet For Livet
Den anerkendte danske kunstner, Ole Hedeager, også kendt som -The Drip Master, har doneret et af sine værker - A Study of a Woman - til auktionen via velgørenhedseventet Stafet For Livet. Hedeager, der er kendt for sine unikke drip paintings, har udstillet både nationalt og internationalt.

Hans kunst er inspireret af naturens skønhed og kaos, og han formår at fange følelser og stemninger på en særlig måde. Ole Hedeager tilbyder også specialtilpassede kommissionsværker til virksomheder, hoteller og private kunder. Hans værker kan opleves i gallerier i både Danmark og udlandet, og de er efterspurgte for deres poetiske enkelhed og stærke udtryk.

Velgørenhedsauktion med 42 donerede kunstværker
Stafet For Livet, en del af Kræftens Bekæmpelse og en global bevægelse, drives af frivillige og er afhængig af bidrag fra private og virksomheder. Samtlige kunstnere har generøst doneret deres værker til denne velgørenhedsauktion. Hele hammerslagssummen går ubeskåret til Stafet For Livet/Kræftens Bekæmpelses livsvigtige og livgivende arbejde. Auktionnr. 9999 er derfor helt salær-, gebyr- og momsfri.

Udsøgt samling af 38 youngtimers- og klassikere
Familien Andreasen, bestående af far og sønner, har gennem årene opbygget en betydelig samling af såkaldte youngtimers, som de har importeret, restaureret og vedligeholdt med stor passion. Bilerne, ofte specielle og sjældne modeller, blev købt til fordelagtige priser i Schweiz og sat i stand, hvilket resulterede i en samling på 38 biler, der nu udbydes via auktionen.

Familiefirmaet, der startede i det små på Fyn, voksede hurtigt og blev en livslang hengivelse, der gik i arv til næste generation. Nu vælger familien at nedskalere deres samling for at fokusere på andre projekter og muligheder.

Rolls-Royce Silver Spur med blåt blod
Hans Højhed Sheikh Nasser Al-Mohammed Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, tidligere premierminister i Kuwait, er kendt for sin diplomatiske karriere og luksuriøse livsstil. Hans Rolls-Royce Silver Spur II, en bil med klassisk britisk DNA og overdådigt interiør, er nu på auktion.

Bilen, fra 1994, er ny-serviceret og har kun kørt 38.512 km. Denne model er kendt for sin glatte og kraftfulde V8-motor, automatiske gearkasse og luksuriøse læderinteriør. Auktionen byder på en sjælden mulighed for at eje et stykke historie, tidligere ejet af en af Kuwaits mest prominente personligheder.


Tre røde engelske sportsvogne med en fascinerende historie til salg
Finn sælger nu sine tre sidste røde engelske sportsvogne, som blev importeret fra USA lige før krisen ramte. Få chancen for at eje en MG A 1500 Roadster fra 1959, en Triumph TR6 Roadster fra 1972 og en Triumph TR4-A Roadster fra 1967 – hver med sin unikke charme og historie. Fordelen ved at importere fra USA er rattet er placeret i den rigtige side, altså højre. Finn tilføjer at ved MGA’en medfølger renoveringsdele så den nye ejer kan få en god start med istandsættelsen.

Sjældne veterantraktorer - en historisk skat
I auktionshallen finder du også 22 særdeles flotte veterantraktorer. Traktorerne blev oprindeligt samlet af afdøde Ivar Christensen fra Møn. Der blev i sin tid lavet en TV-dokumentar, som kan ses via dette link: tvsyd.dk/samlerne/samlerne-ivars-traktorer.

Blandt de eftertragtede veterantraktormærker findes; Ferguson, Massy, David Brown, Fordson, Deutz, Bukh, Bolinder-Munktell, Fiat, Volvo, Allgaier, Oliver, m.fl. Flagskibet blandt traktorerne er Allis Chalmers D 272 veterantraktor fra Allis-Chalmers Manufacturing Co. i Milwaukee, USA. Firmaet begyndte at producere traktorer i 1914. De var berømte for deres Persia orange farve.

Åbent hus til gratis auktion på lørdag
Bjørn Søby Jakobsen, vicedirektør hos Campen Auktioner, opfordrer alle til at deltage i auktionen på lørdag for at støtte denne alsidige og velgørende begivenhed. -Kom og oplev en dag fyldt med spænding og unikke muligheder. Der er noget for enhver smag og pengepung, og samtidig støtter vi en god sag. Vi glæder os til at byde dig velkommen.

Hvis du er forhindret i fremmøde, er der også mulighed for at deltage via Live WebCast. Jakobsen supplerer; -Auktionsdagen byder også på salg af cykler, entreprenørmateriel samt diverse effekter fra politi og fogedret til absolut bortsalg. Gennemse vores katalog, der opdateres løbende, og forbered dig på at finde unikke køb.

Kilde: Campen Auktioner
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.